Help - Upload van speler statistieken dmv Excel Sheet

Functie
Met behulp van deze pagina kunt u statistieken van spelers uit een Excel spreadsheet in een keer in de database uploaden. Op dit moment worden sheets van Excel 95, 97 en 2000 ondersteund.

Om stats te kunnen uploaden moet u eerst de spelers van het team hebben ingevoerd en ze aan het juiste team hebben gekoppeld. Hoe dat moet leest u o.a. in de handleiding. Als u aan deze voorwaarde hebt voldaan gaat het invoeren van statistieken razendsnel. Volg hiervoor de volgende stappen:

1. Selecteer via de bekende navigatie de juiste wedstrijd
  2. Vul de gegevens van het sheet in, dat wil zeggen, geef aan in welke kolom een statistiek is terug te vinden, op welke rijen de data staat enz. Als u de upload functie al eerder heeft gebruikt en uw instellingen van toen bewaard heeft, zullen deze al klaar staan in de invoervakken
  3. Druk eventueel op de knop 'Instellingen opslaan' om uw instellingen te bewaren voor volgende uploads
  4. Selecteer het sheet op uw harde schijf en druk op de knop 'Bestand uploaden'
  5. Controleer of alle spelers gevonden zijn en of de statistieken overeen komen met wat er in uw spreadsheet staat. Als een speler niet gevonden is , kunt u deze uit de lijst selecteren. Als er een verkeerde kolom is gebruikt kunt u met 'Vorige pagina' link terug om dit te corrigeren en een nieuwe upload te doen
  6. Als alles naar wens is, drukt u op de knop 'Statistieken bewaren' om de gegevens in de database te zetten.

Betenis van de velden
Omdat er zoveel bijgehouden kan worden van een basketball wedstrijd en de computer schermen nog geen 2 meter breed zijn, heb ik de meeste statistieken afgekort met hun (hopelijk) gangbare namen. Van alle velden zal in ieder geval uitgelegd worden wat er mee bedoeld wordt.
Voor alle velden van statistieken geldt: als u deze leeg laat wordt er niet naar gezocht in het sheet.