NAME

topscoorders.pl - Overzicht van All-Time topscoorders

DESCRIPTION

Dit overzicht toont de all-time topscoorders. Spelers die in hun carriere de meeste punten, fouten, 3 punters enz... hebben gemaakt. Eventueel kan er gefilterd worden op seizoen, achternaam van speler of club.

Vanaf seizoen 2000-2001 is de scouting van de heren eredivisie redelijk compleet. Op een enkele wedstrijd na, zijn alle stats verzameld. Bij de dames eredivisie is vanaf seizoen 2001-2002 scouting verzameld. Daar zijn meer "gaten", doordat er bij sommige teams niet altijd een scout aanwezig was.

Oudere gegevens zijn met de hand opgespoord in online krantenarchieven. Met name delpher.nl en leiden.courant.nu waren de bron van de meeste stats. Hiervan zijn meestal alleen de punten per speler ingevoerd. Fouten werden vaak alleen genoemd als een speler er 5 van had gemaakt. Bij de overzichten van voor 2000 lijkt het dus soms of er alleen maar topbasketballers waren, die er gemiddeld 20 punten of meer in gooiden. Dit komt doordat bij veel wedstrijden alleen de top 3 of top 5 van spelers met meeste punten genoemd werd. De spelers die in een wedstrijd niet of weinig scoorden werden vaak niet vernoemd.

Dit overzicht is voor oudere jaren dus ook verre van compleet. Kranten spraken elkaar ook wel eens tegen of iemand nu 27 of 29 punten maakte.

Van donarmuseum.nl is ook het nodige overgenomen, daar zijn van een aantal seizoenen nog de complete scouting formulieren terug te vinden. De toppers op de overige statistieken als speeltijd, rebounds enz.. zullen dus meestal groningse spelers zijn in de periode voor 2000.

KOLOMMEN

De namen van de kolommen van dit overzicht zijn:

AUTHOR

Jaap Voets voets@hotmail.com