Uitslag doorgeven

Sportlink

Een wedstrijd die met het mobiele Digitale Wedstrijd Formulier (mDWF) wordt bijgehouden, zal binnen een paar minuten na afloop van de die wedstrijd de uitslag in Sportlink hebben staan. Van daaruit wordt die vanzelf opgehaald naar db.basketball.nl.

Oude methoden

Hieronder staan de manieren beschreven waarop t/m seizoen 2016-2017 de uitslag via db.basketball.nl naar ISS gestuurd kon worden. De uitslag kan nog steeds op deze gemeld worden, maar zal niet naar Sportlink gaan. Bij het gebruik van het digitale wedstrijd formulier komt de uitslag vanzelf in de database.

Per SMS

Snel en makkelijk

Het nummer waar onze SMS-robot op te bereiken is, is:

06 - 4397 9922

In het smsje moet je het poule en wedstrijd nummer van het sheet overnemen en de uitslag daarachter zetten.

Het maakt niet uit of u hoofd of kleine letters gebruikt, en of er streepjes of spaties tussen wedstrijd nummer en uitslag staan.

Bijvoorbeeld:

4212 ah  80 90

AAJ1-Dg 67-45

B4000 AB 120-101

Er mogen meerdere uitslagen in 1 sms voorkomen, als je daartussen maar 1 of meer spaties zet.

Geregistreerde gebruikers van de database, die hun mobiele nummer hebben ingevuld, kunnen per email een bevestiging krijgen dat hun SMS is aangekomen en wat er mee gedaan is. Ga daarvoor naar de pagina Inschrijven als gebruiker / Wijzigen eigen gegevens. Vul je telefoon nummer in en vink het vakje bevestig SMS per email aan.

We sturen geen SMS terug ivm met kosten.

Je heeft geen geregistreerde gebruiker te zijn om SMS te kunnen versturen, als je dat echter wel bent en we kunnen je terugvinden aan de hand van je mobiele nummer, dan "claim" je de uitslag van de wedstrijd net zoals bij invoer via het web. Als we je niet kunnen vinden, dan komt de uitslag toch in de database, maar iedere geregistreerde gebruiker kan hem dan nog aanpassen.

En tenslotte: wat kost dat dan? Nou gewoon prijs van 1 SMS bij provider. Geen abonnement, geen toeslag per ontvangen bericht of andere fratsen.

Via de website

Als je een geregistreerde gebruiker bent van de NBB database, dan kun je ook via de website een uitslag invoeren. Dat gaat via  Wedstrijdgegevens invoeren -> Invoeren van uitslagen per Wedstrijd of via Invoeren van uitslagen per club

Via de ANDROID APP

Installeer de "NBB basketball" app op je android telefoon. Als je daarna een wedstrijd opzoekt in een competitie schema, dan kun je de uitslag daar invoeren en opsturen.

De directe links naar deze app is : https://market.android.com/details?id=com.xperience.nbb&feature=search_result