Linken naar db.basketball.nl

Dit is de makkelijkste oplossing. De pagina die de id's voor je club laat zien, toont je ook meteen de links die je kunt gebruiken om de uitslagen en standen per team of club op te halen. Deze links kun je op je eigen site neerzetten. Ze verwijzen uiteraard naar de NBB database zelf.
Wil je dat een stapje mooier maken, dan kun je die links gebruiken in een zgn. iframe binnen je eigen site.

Je zet dan op een teampagina bijv. dit in de HTML:

<iframe src="http://db.basketball.nl/db/wedstrijd/uitslag.pl?&szn_Naam=2011-2012&cmp_ID=421&plg_ID=2823&org_ID=1&LVactie=Wedstrijdgegevens+tonen&Sorteer=wed_Datum" width="400" height="200">

Je krijgt dan het wedstrijdschema en de uitslagen van Eiffeltowers te zien in de heren eredivisie, in een 'schermpje' van 400 bij 200 pixels binnen je eigen pagina.

Aangezien iedereen zijn eigen smaak heeft en een website vaak de kleuren van de club als thema heeft, kun je deze pagina's "passend" maken aan je eigen site door een eigen CSS stylesheet op te geven. Het stylesheet dat bij de NBB database hoort kun je hier downloaden: http://db.basketball.nl/db/nbb.css
Als je dit aanpast aan de kleuren en opmaak van je eigen site en deze dan op je eigen site neerzet, bijv. als http://www.eiffeltowers.nl/css/huisstijl_db.css, dan kun je daarna de link naar stylesheet opgeven bij het opvragen van alle id's. Deze wordt dan als variabele CSS toegevoegd. Op het moment dat een pagina een eigen CSS variabele tegenkomt zal dat stylesheet gebruikt worden ipv van het standaard stylesheet.

De link uit het voorbeeld zou dan zo er uit komen te zien:

http://db.basketball.nl/db/wedstrijd/uitslag.pl?&CSS=www.eiffeltowers.nl/css/huisstijl_db.css&szn_Naam=2011-2012&cmp_ID=421&plg_ID=2823&org_ID=1&LVactie=Wedstrijdgegevens+tonen&Sorteer=wed_Datum

Als je wilt zien wat andere clubs voor eigen stylesheet bedacht hebben dan kun je die hier bekijken: http://db.basketball.nl/db/service/stylesheet.pl

Naast een eigen stylesheet kun je ook nog bepaalde blokken van een pagina uitzetten door extra variabelen toe te voegen aan het url. Zo kun je de header met de dropdown lijsten met competities uitschakelen en de links onderaan de uitslagen pagina via &menubalk=off

Andere opties voor de uitslagen / wedstrijdschema pagina zijn (kijk in de source van de pagina, daar staat ditzelfde stukje als commentaar):

* menubalk=off      haalt de dropdownlijst met competities weg en de links onderaan
* title=off         verbergt de title 'wedstrijd uitslagen'
* nummer=off        verbergt de wedstrijd nummer kolom
* datum=off         verbergt de datum kolom
* tijd=off          verbergt de tijd kolom
* thuis=off         verbergt de kolom met het thuis team
* uit=off           verbergt de kolom met het uit team
* hal=off           verbergt de kolom met sporthal
* uitslag=off       verbergt de kolom met de uitslag
* statistieken=off  verbergt de tabel met statistieken
* link=off          maakt geen links van de teamnamen
* advertentie=off   haalt google ad weg