Uitslagen en standen op je eigen site

 

Regelmatig krijg ik de vraag of de uitslagen en standen ook op eigen clubsites getoond kunnen worden. Uiteraard kan dat. In de loop der jaren zijn daar meerdere mogelijkheden voor ontwikkeld. Hieronder staan de mogelijkheden genoemd.

 

Uitgangspunt voor alle opties is dat je de ID's weet die in de database gebruikt worden voor clubs, teams en competities. Dit zijn niet de nummers die in Sportlink gebruikt worden (Sportlink is het officiele plannings-, competitie- en ledenadministratieprogramma van de NBB). De NBB database heeft eigen unieke id's.

 

Via deze pagina:  http://db.basketball.nl/db/service/howtolink.pl kun je je eigen club opzoeken en die id's opvragen voor een seizoen.
Een andere belangrijke variabele is het seizoen. Dat wordt altijd als 2 jaartallen met een streepje ertussen geschreven. Het seizoen dat startte op 1 juli 2011 is dan 2011-2012.

 

Mocht je zelf wat gemaakt hebben, waar andere webmasters van kunnen profiteren dan hoor ik dat graag. Diverse sites gebruiken bijv. wordpress, als je daar een plugin voor hebt geschreven en je wilt die delen, stuur me dan een email op voets@hotmail.com