Voor Wordpress is er geen plugin beschikbaar zoals voor joomla. Maar er is wel een makkelijke oplossing om toch de data op te halen vanaf de server en op je eigen site te tonen.

Installeer de TablePress plugin en gebruik de CSV import met een URL als je een tabel aanmaakt.

De CSV api is work-in-progress, nog niet alles wat de andere API's aanbieden is beschikbaar als CSV, maar er wordt aan gewerkt. Hieronder vindt je de interfaces die klaar zijn:

schema / uitslagen

http://db.basketball.nl/db/csv/wedstrijd.pl

Manieren om te filteren:

cmp_ID    : id van de competitie
clb_ID    : id van de club
loc_ID    : id van de locatie (sporthal)
date      : alleen wedstrijden ophalen die vanaf deze datum zijn.
            datum moet in formaat yyyy-mm-dd zijn
seizoen   : gegevens van ander seizoen dan het huidige ophalen, in formaat jaar-jaar,
bijv. 2010-2012 szn_Naam : als alternatief om seizoen door te geven plg_ID : alleen de wedstrijden van dit ene team ophalen wed_ID : alleen de gegevens van deze ene wedstrijd ophalen
periode : beperk het schema tot het aantal dagen dat je opgeeft.
als er een date gegeven wordt, is het het aantal dagen vanaf die datum
anders is het het aantal dagen vanaf vandaag. schema : alleen ongespeelde wedstrijden ophalen (uitslag 0-0), bijv. schema=1 uitslagen : alleen wedstrijden met uitslag ophalen, bijv. uitslagen=1

Standaard worden de kolommen  datum, tijd, wedstrijd nummer, thuis ploeg, uit ploeg en score thuis en uit terug gegeven. De 1e rij is een header met de kolom namen en velden worden gescheiden door een puntkomma ';'

Je kunt de output naar wens aanpassen met deze opties:

sep             : het veldscheidingsteken dat je wilt gebruiken, bijv  sep=,  om komma's te gebruiken.
                   let op! de kolommen worden niet gescreend op het teken dat je kiest.  in de datum zit een '-' en
                   in de tijd een ':' teken. dat zijn dus geen handige veldscheiders
skip_header  : sla de header regel over als deze variabele gezet is , bijv skip_header=1
columns       : de lijst van kolommen die je wilt hebben, in de volgorde waarin je ze wilt hebben.
      de kolommen die je kunt gebruiken zijn:

• datum              wedstrijd datum
  • tijd                  wedstrijd tijd
  • datum_tijd       wedstrijd datum en tijd in 1 veld
  • seizoen            seizoen van de wedstrijden
  • wed_letter        letter of nummer van deze wedstrijd
  • wed_nr             competite nummer + wedstrijd letter, bijv LHSE EF
  • cmp_id             unieke database ID van de competitie
  • cmp_nr            ISS nummer van de competitie (bijv LDSE)
  • cmp_naam       naam van de competitie  (bij Heren 1e klasse A)
  • thuis_ploeg_id  unieke database ID van de thuis ploeg
  • uit_ploeg_id     unieke database ID van de uit ploeg
  • thuis_ploeg      naam de van de thuisploeg (club naam + team nr)
  • uit_ploeg          naam de van de uitploeg (club naam + team nr)
  • thuis_club        naam de van de thuis club
  • uit_club           naam de van de uit club
  • loc_id              unieke database ID van de sporthal
  • loc_naam         naam van de sporthal
  • plaats plaats van de sporthal van de wedstrijd, bijv Utrecht
  • id                    unieke database ID van de wedstrijd
  • score_thuis      score van de thuis ploeg
  • score_uit         score van de uit ploeg
  • uitslag             uitslag van de wedstrijd gescheiden door -
  • dag_nr         dag numner van de wedstrijd datum, bijv 27
  • dag          dag naam van de wedstrijd datum, bijv zaterdag
  • dag_kort       dag naam afkorting van de wedstrijd datum, bijv za
  • maand_nr     maand nr van de wedstrijd datum, bijv 10
  • maand       maand naam van de wedstrijd datum, bijv oktober
  • maand_kort    maand naam afkorting van de wedstrijd datum, bijv okt
  • logo_thuis    url van het clublogo van het thuisteam, bijv. http://db.basketball.nl/img_db/clubs/34.png
  • logo_uit    url van het clublogo van het uitteam, bijv. http://db.basketball.nl/img_db/clubs/34.png

column_names   : geef eigen namen aan de header ipv de standaard wed_nr, thuis_club enz... Deze lijst moet je met komma's scheiden en om nette CSV te krijgen moet je er zelf voor zorgen dat het aantal en de volgorde klopt met wat je in 'columns' opvraagt.

Bijv:

http://db.basketball.nl/db/csv/wedstrijd.pl?cmp_ID=428&sep=!&columns=wed_nr,loc_naam,datum_tijd&skip_header=1

Hiermee onderdruk je de header regel, haal je alles van de heren 1e klasse B op, wil je velden scheiden met een uitroepteken en krijg je de kolommen wedstrijd nummer, sporthal en datum/tijd

http://db.basketball.nl/db/csv/wedstrijd.pl?cmp_ID=421&date=2015-03-01&periode=10

Schema van de heren eredivisie voor 10 dagen vanaf 1 maar 2015

http://db.basketball.nl/db/csv/wedstrijd.pl?clb_ID=83&sep=,&columns=datum,tijd,thuis_ploeg,uit_ploeg&column_names=Datum+Wedstrijd,Tijd,Thuis+team,Uit+Team

Eigen kolom namen.

stand

http://db.basketball.nl/db/csv/stand.pl

Manieren om te filteren:

cmp_ID    : id van de competitie
datum     : de stand op de opgegven datum
            datum moet in formaat yyyy-mm-dd zijn
seizoen   : de stand van een ander seizoen dan het huidge, bijv 2009-2010

Standaard worden de kolommen  rang, team_kort, gespeeld, punten, eigen scores, tegen scores terug gegeven. De 1e rij is een header met de kolom namen en velden worden gescheiden door een puntkomma ';'

Je kunt de output naar wens aanpassen met deze opties:

sep             : het veldscheidingsteken dat je wilt gebruiken, bijv  sep=,  om komma's te gebruiken.
                   let op! de kolommen worden niet gescreend op het teken dat je kiest.
skip_header  : sla de header regel over als deze variabele gezet is , bijv skip_header=1
columns       : de lijst van kolommen die je wilt hebben, in de volgorde waarin je ze wilt hebben.
      de kolommen die je kunt gebruiken zijn:

• ploeg_id        unieke database ID van het team
  • rang              de positie van dit team in de stand
  • team_kort      naam de van de ploeg (club naam + team nr)
  • team             naam de van de ploeg (club naam + team naam)
  • perc              winst percentage
  • gespeeld        aantal wedstrijden gespeeld
  • punten           punten voor gewonnen wedstrijden
  • voor              totaal scores van het team
  • tegen            totaal scores van de tegenstanders
  • saldo             doelsaldo  ( voor - tegen )
  • club_id          id in de database van de club waar dit team bij hoort
  • logo              logo van de club

column_names   : geef eigen namen aan de header ipv de standaard wed_nr, thuis_club enz... Deze lijst moet je met komma's scheiden en om nette CSV te krijgen moet je er zelf voor zorgen dat het aantal en de volgorde klopt met wat je in 'columns' opvraagt.

Bijv:

http://db.basketball.nl/db/csv/stand.pl?cmp_ID=428&sep=|&columns=rang,team,punten

De stand van Heren 1e klasse B, gescheiden door '|' met alleen de rang, het team en de punten

teams / teamindeling

http://db.basketball.nl/db/csv/team.pl

Hiermee haal je de teams van je club op met de competitie waar ze in spelen.
Manieren om te filteren:

cmp_ID    : id van de competitie
clb_ID    : id van de club
seizoen   : de stand van een ander seizoen dan het huidge, bijv 2009-2010

Standaard worden de kolommen  team, competitie nummer en competitie naam terug gegeven. De 1e rij is een header met de kolom namen en velden worden gescheiden door een puntkomma ';'

Je kunt de output naar wens aanpassen met deze opties:

sep             : het veldscheidingsteken dat je wilt gebruiken, bijv  sep=,  om komma's te gebruiken.
                   let op! de kolommen worden niet gescreend op het teken dat je kiest.
skip_header  : sla de header regel over als deze variabele gezet is , bijv skip_header=1
columns       : de lijst van kolommen die je wilt hebben, in de volgorde waarin je ze wilt hebben.
      de kolommen die je kunt gebruiken zijn:

• team_id        unieke database ID van het team
  • team_nr        afkorting voor het team bijv. JU4 1
  • team_kort      naam de van de ploeg (club naam + team nr)
  • team             naam de van de ploeg (club naam + team naam)
  • club_id          unieke database ID van de club
  • club              naam van de club
  • comp_id        unieke database ID van de competitie
  • comp_nr       ISS nummer van de competitie, bijv LHSE
  • comp_naam  naam van de competitie

column_names   : geef eigen namen aan de header ipv de standaard wed_nr, thuis_club enz... Deze lijst moet je met komma's scheiden en om nette CSV te krijgen moet je er zelf voor zorgen dat het aantal en de volgorde klopt met wat je in 'columns' opvraagt.

Bijv:

http://db.basketball.nl/db/csv/team.pl?clb_ID=1

Teams van BC Utrecht in het huidige seizoen

http://db.basketball.nl/db/csv/team.pl?cmp_ID=427&seizoen=2006-2007&sep=~

Heren 1e Divisie A in seizoen 2006-2007 gescheiden door '~'

http://db.basketball.nl/db/csv/team.pl?cmp_ID=427&seizoen=2006-2007&sep=:::&columns=team_id,club_id,club,team_nr

Heren 1e Divisia A, in seizoen 2006-2007, gescheiden door ':::' en met de kolommen team id, club id en team nr

stats

http://db.basketball.nl/db/csv/stats.pl

Hiermee haal je de statistieken van een wedstrijd op (als die zijn ingevoerd in de database).
Manieren om te filteren:

wed_ID    : id van de wedstrijd, dit veld is verplicht!
plg_ID    : id van een van de 2 teams, als je een plg_ID opgeeft worden alleen
de stats van dat ene team opgehaald

Er wordt gekeken of er sheet stats, of uitgebreide scouting aanwezig is in de database. Voor de sheet stats worden de kolommen 'shirt','speler','punt','fout','ftm','fta','ftperc' terug gegeven, eventueel zijn de velden 'id' en 'ploeg_id' extra op te vragen.

Bij de uitgebreide stats krijg je de velden: 'shirt','speler','punt','fout','min' ,'fgm','fga','fgperc','dpm' ,'dpa','dpperc','ftm','fta' ,'ftperc','offreb','defreb','totreb','stl','
tro','ass','blk','eff'  terug, ook daar kun je nog 'id' en 'ploeg_id' extra opvragen (zie stukje columns hieronder).

Je kunt de output naar wens aanpassen met deze opties:

sep             : het veldscheidingsteken dat je wilt gebruiken, bijv  sep=,  om komma's te gebruiken.
                   let op! de kolommen worden niet gescreend op het teken dat je kiest.
skip_header  : sla de header regel over als deze variabele gezet is , bijv skip_header=1

column_names   : geef eigen namen aan de header ipv de standaard wed_nr, thuis_club enz... Deze lijst moet je met komma's scheiden en om nette CSV te krijgen moet je er zelf voor zorgen dat het aantal en de volgorde klopt met wat je in 'columns' opvraagt.

columns       : de lijst van kolommen die je wilt hebben, in de volgorde waarin je ze wilt hebben.
      de kolommen die je kunt gebruiken zijn:

• id                 Id van de speler
  • ploeg_id      Id van het team
  • speler          Speler naam
  • shirt             ShirtNummer
  • punt             Punten
  • fout              Fouten
  • min              Minuten gespeeld
  • fgm              Veld doelpunten gemaakt
  • fga               Veld doelpogingen
  • fgperc          Veld doelpunten (2 punters) percentage
  • dpm             3 punters gemaakt
  • dpa              3 punts pogingen
  • dpperc         3 punter schotpercentage
  • ftm              Vrije worpen gemaakt
  • fta               Vrije worp pogingen
  • ftperc          Vrije worp percentage
  • offreb          Aanvallende Rebounds
  • defreb         Verdedigings Rebounds
  • totreb          Totaal Rebounds
  • stl               Steals
  • tro              TurnOvers
  • ass              Assists
  • blk              Blocks
  • eff               Efficiency

De dikgedrukte velden kunnen gebruikt worden bij standaard stats.

Bijvoorbeeld:
Eenvoudige stats:

http://db.basketball.nl/db/csv/stats.pl?wed_ID=695891

Eenvoudig, maar 1 team:

http://db.basketball.nl/db/csv/stats.pl?wed_ID=695891&plg_ID=2554

uitgebreid van 1 team
http://db.basketball.nl/db/csv/stats.pl?wed_ID=696895&plg_ID=11480

Met aangepaste kolommen en kolomnamen:

http://db.basketball.nl/db/csv/stats.pl?wed_ID=696895&plg_ID=11480&columns=speler,shirt,stl,totreb&column_names=Player,Shirt+nummer,Steals,Rebounds

cumulatieve stats

http://db.basketball.nl/db/csv/stats_cumulatief.pl

Hiermee haal je de cumulatieve statistieken van een team op (als die zijn ingevoerd in de database).
Manieren om te filteren:

plg_ID    : id van het team waarvan je stats wilt hebben, dit veld is verplicht!
szn_Naam  : Seizoen waarvan je de stats wilt zien. Laat je dit veld weg of leeg, dan wordt het huidige seizoen
gebruikt. wanneer je een specifiek seizoen opgeeft worden de stats van dat seizoen getoond, bijv 2011-2012
als je de speciale waarde 'geenseizoen' meegeeft, dan worden de stats van alle seizoen bij elkaar getoond
uitgebreid: er kunnen voor een team gewone en uitgebreide stats zijn ingevoerd. Als er uitgebreide stats zijn,
dan worden daarvoor ook altijd gewone stats van gemaakt, andersom kan uiteraard niet. Als je stats ophaalt
moet je vantevoren al kiezen of die uitgebreid of gewoon moeten zijn. uitgebreid=0 betekent gewone stats,
uitgebreid=1 zijn de uitgebreide

De uitgebreide stats geven standaard deze velden terug:
 'shirt', 'speler', 'wed', 'min', 'minwed', 'punt', 'puntwed', 'fout','foutwed', 'fgm','fga','fgperc','fmgwed','dpm' ,'dpa','dpperc','dpmwed','ftm','fta' ,'ftperc','ftmwed','offreb','defreb','totreb','stl','tro','ass','blk','eff'

Bij de gewone stats zijn dat:

'shirt','speler','wed','punt','puntwed','fout','foutwed','dpm','dpmwed','ftm','fta','ftperc','ftmwed'

Je kunt de output naar wens aanpassen met deze opties:

sep             : het veldscheidingsteken dat je wilt gebruiken, bijv  sep=,  om komma's te gebruiken.
                   let op! de kolommen worden niet gescreend op het teken dat je kiest.
skip_header  : sla de header regel over als deze variabele gezet is , bijv skip_header=1

column_names   : geef eigen namen aan de header ipv de standaard wed_nr, thuis_club enz... Deze lijst moet je met komma's scheiden en om nette CSV te krijgen moet je er zelf voor zorgen dat het aantal en de volgorde klopt met wat je in 'columns' opvraagt.

columns       : de lijst van kolommen die je wilt hebben, in de volgorde waarin je ze wilt hebben.
      de kolommen die je kunt gebruiken zijn:

• id                 id van de speler
  • shirt             shirtnummer van de speler
  • voornaam    voornaam
  • achternaam  achternaam
  • speler          complete naam
  • wed             aantal wedstrijden
  • punt             totaal aantal punten
  • fout              totaal aantal fouten
  • min              totaal aantal minuten
  • fgm              totaal aantal gemaakte veld doelpunten (2 punters)
  • fga               totaal aantal veld doelpogingen
  • fgperc          percentage velddoelpogingen raak
  • dpm             totaal aantal gemaakte 3 punters
  • dpa             totaal aantal 3 punts schotpogingen
  • dpperc         schotpercentage driepunters
  • ftm              totaal aantal gemaakte vrije worpen
  • fta               totaal aantal vrije worp pogingen
  • ftperc          percentage vrije worpen raak
  • offreb          aantal aanvalsrebounds
  • defreb         aantal verdedigingsrebounds
  • totreb          totaal aantal rebounds
  • stl               aantal steals
  • tro              aantal turnovers
  • ass             aantal assists
  • blk              aantal blocked shots
  • eff              totale efficiency
  • minwed       gemiddeld aantal minuten per wedstrijd
  • puntwed      gemiddeld aantal punten per wedstrijd
  • foutwed       gemiddeld aantal fouten per wedstrijd
  • fgmwed      gemiddeld aantal gemaakte veldoelpogingen per wedstrijd
  • ftmwed       gemiddeld aantal gemaakte vrije worpen per wedstrijd
  • dpmwed     gemiddeld aantal gemaakte 3 punters per wedstrijd

De vetgedrukte velden kun je gebruiken bij de gewone stats.

Voorbeelden

Uigebreide stats van SPM shoeters voor het huidige seizoen:

http://db.basketball.nl/db/csv/stats_cumulatief.pl?plg_ID=11480&uitgebreid=1

zelfde team, maar dan de gewone stats
http://db.basketball.nl/db/csv/stats_cumulatief.pl?plg_ID=11480&uitgebreid=0

seizoen 2013-2014

http://db.basketball.nl/db/csv/stats_cumulatief.pl?plg_ID=11480&uitgebreid=1&szn_Naam=2013-2014

alle seizoenen bij elkaar:

http://db.basketball.nl/db/csv/stats_cumulatief.pl?plg_ID=11480&uitgebreid=1&szn_Naam=geenseizoen

alleen de rebounds. gescheiden door $$:

http://db.basketball.nl/db/csv/stats_cumulatief.pl?plg_ID=11480&uitgebreid=1&szn_Naam=geenseizoen&columns=achternaam,defreb,offreb,totreb&sep=$$&column_names=Player,Verdediging,Aanval,Totaal